UnAuthenticated wireless connection,
In Network and sharing center the wifi cinnection reades unaiuthenticated and is a work network not a domian. I have checkd for spyware, i have removed the profile and computer renammed the computer and profile and readded to domain, no difference. it wokrs fine for a wired connection, and even off thr domain and in a workgroup i cant get DNS resoloution. i can ping ip address externaly, internaly but not the server. i cant get any domain name resoloution. it worked fine until i changed the router/wireless today due to failure. it is connected to a SBS 2011 server. the other 5 laptops connected wireless work fine. any thoughts?
July 16th, 2011 2:16am

hi, try to update the wireless card Driver,FETHI_ABASSI DEPLOY Windows 7 with MDT 2010 update 1 and WDS
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
July 16th, 2011 2:36am

Computer is fully up to date, bios and drivers, it was working fine until we replaced teh wifi/router.
July 16th, 2011 2:46am

So check the type of encryption algorithm and the frequency band used in the configuration in both directions router and pc FETHI_ABASSI DEPLOY Windows 7 with MDT 2010 update 1 and WDS
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
July 16th, 2011 3:19am

Can you elaborate, on where i would find such information?
July 16th, 2011 3:21am

Ok: For example check the type of encryption algorithm (right-click then property SSID): and check the type of security: 802.1X, WEP, WPA, WPA2 ......... and the type of encryption berthing Then check the gathering on the other pc and also on the router ... If no problems found trying to modify the config ==>> Select and wireless channel: to better understand this link: http://www.microsoft.com/athome/setup/wirelesstips.aspx FETHI_ABASSI DEPLOY Windows 7 with MDT 2010 update 1 and WDS
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
July 16th, 2011 3:55am

Hae already gone thur all this, it was all correct i removed nad resset up on all sides,
July 16th, 2011 6:14am

Hi, I notice that it wokrs fine for a wired connection and the issue appear after changing the router. The issue should related with the configuration of Wireless router. I suggest to contact router manufacturer for further help. Furthermore, you can try to temporally disable firewall on Windows 7 for test. Thank you for your understanding. Regards, Leo Huang Please remember to click Mark as Answer on the post that helps you, and to click Unmark as Answer if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
July 18th, 2011 11:31pm

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics