WMI Writer :: State: [5] Waiting for completion
How do I get 'System Writer' and 'WMI Writer' out of "State: [5] Waiting for completion"? C:\Users\username>vssadmin list writers vssadmin 1.1 - Volume Shadow Copy Service administrative command-line tool (C) Copyright 2001-2005 Microsoft Corp. Waiting for responses. These may be delayed if a shadow copy is being prepared. Writer name: 'System Writer' Writer Id: {e8132975-6f93-4464-a53e-1050253ae220} Writer Instance Id: {c9762bc0-1a4e-441d-9287-1bf398649219} State: [5] Waiting for completion Last error: No error Writer name: 'SqlServerWriter' Writer Id: {a65faa63-5ea8-4ebc-9dbd-a0c4db26912a} Writer Instance Id: {2fe91d80-b228-435f-9fa4-c583866db232} State: [1] Stable Last error: No error Writer name: 'ASR Writer' Writer Id: {be000cbe-11fe-4426-9c58-531aa6355fc4} Writer Instance Id: {9635656d-b908-4e41-bea1-a454e19e5f6b} State: [1] Stable Last error: No error Writer name: 'BITS Writer' Writer Id: {4969d978-be47-48b0-b100-f328f07ac1e0} Writer Instance Id: {3a810b02-25ae-4f81-a375-bfe20a1205a7} State: [1] Stable Last error: No error Writer name: 'Shadow Copy Optimization Writer' Writer Id: {4dc3bdd4-ab48-4d07-adb0-3bee2926fd7f} Writer Instance Id: {dce1819f-65ff-4106-bbcf-71ebc75fc635} State: [1] Stable Last error: No error Writer name: 'WMI Writer' Writer Id: {a6ad56c2-b509-4e6c-bb19-49d8f43532f0} Writer Instance Id: {a9b527c7-375a-44b3-bc40-48e4d3d38150} State: [5] Waiting for completion Last error: No error Writer name: 'Registry Writer' Writer Id: {afbab4a2-367d-4d15-a586-71dbb18f8485} Writer Instance Id: {3fad1a53-2860-44bd-9f4c-4acf7b3a7aab} State: [1] Stable Last error: No error Writer name: 'COM+ REGDB Writer' Writer Id: {542da469-d3e1-473c-9f4f-7847f01fc64f} Writer Instance Id: {c826425d-c7a0-4c1d-9a03-68973ed78f43} State: [1] Stable Last error: No error
September 13th, 2010 7:08am

Hi, take a look at this thread http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/33254819/vssadmin-show-writer-status-waiting-for-completion.aspx HTHEdoardo Benussi - Microsoft MVP Management Infrastructure - Systems Administration https://mvp.support.microsoft.com/Profile/Benussi Windows Server Italian Forum Moderator edo[at]mvps[dot]org
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 13th, 2010 7:23am

Forgot to say that I'm running Windows Server 2008
September 13th, 2010 7:32am

To better understand your problem, please help to collect the following information for research. 1. When did the issue start to occur? 2. Is there any change made on this system? 3. Is there any other problem related to VSS? 4. Could you perform a backup without error now? 5. Please try to disable all third party software, including antivirus software and Firewall to test, does the same error still occur? Thanks.This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Please remember to click "Mark as Answer" on the post that helps you, and to click "Unmark as Answer" if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 14th, 2010 9:52am

1. I noticed it when I started doing snapshot backup of the vm with DPM 2010 2. No 3. I'm getting error regarding VSS when I try to do a snapshotbackup. Beside this I'm not aware of any other problems 4. No 5. There is not installed any 3rd party software on the server. I have 40 other servers that being backed up perfectly
September 16th, 2010 4:53am

Hi, Thank you for update. I suggest we try the steps below to narrow down the cause: 1. Open elevated CMD, run "net stop vss && net start vss", press Enter. If there is prompt that VSS service is not started, try "net start vss && net stop vss" press Enter. Run " vssadmin list writers" again, does the same issue occur? 2. Try to backup VM using Windows Server backup, is there any error message? If so, please let us know the detailed error message? 3. Restart this server and check if there is any difference. 4. If the same problem occurs, please help to collect MPS report: 1) Download proper MPS Report tool from the website below. Microsoft Product Support Reports http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=CEBF3C7C-7CA5-408F-88B7-F9C79B7306C0&displaylang=en 2) Double-click to run it, if requirement is not met, please follow the wizard to download and install them. After that, click Next, when the "Select the diagnostics you want to run" page appears, select "General", "Server Components", click Next. After collecting all log files, choose "Save the results", choose a folder to save <Computername>MPSReports.cab file. upload the file to Windows Live SkyDrive (http://www.skydrive.live.com/). If you would like other community member to analyze the report, you can paste the link here, if not, you can send the link to tfwst@microsoft.com (with this thread title or link in the email. Please don’t share documents with this address). Thanks.This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Please remember to click "Mark as Answer" on the post that helps you, and to click "Unmark as Answer" if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 16th, 2010 10:42pm

Hi, Have you tried the suggestions? Any update is welcomed. If there is any problem, please let us know the detailed error message. Thanks.This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Please remember to click "Mark as Answer" on the post that helps you, and to click "Unmark as Answer" if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
September 20th, 2010 8:11pm

Hi, Thank your for your response. :) I haven't been able to test it yet. I will post when I have done so. "So much to do, so little time..." :o)
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 22nd, 2010 1:14am

Hi, Thank you for update. Waiting for your test result. If there is anything we can do for you, please let us know. Thanks.This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights. Please remember to click "Mark as Answer" on the post that helps you, and to click "Unmark as Answer" if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
September 22nd, 2010 7:09pm

It seems like it have corrected it self or after following your advise... I logged in to continue testing, and suddenly it seems like it was OK. I'm looking forward to the next backup windows for this server to see if this solved my problem. Thx!
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
October 5th, 2010 2:57am

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics