VMM2012 SP1 WinRM issue - error 0x8033801a

Hi. Managing 2008 R2 Hyper-V cluster with VMM2012SP1. Since the upgrade to SC2012, we've been plagued with various WinRM related problems. We've been able to sort out most of them, but one problem remained - every 8-10 minutes when VMM does the performance polling, there's a failed job in VMM with the following error:

Error (2927)
A Hardware Management error has occurred trying to contact server node1.domain.local :n:CannotProcessFilter :HRESULT 0x8033801a:No instance found with given property values. .

WinRM: URL: [http://node1.domain.local:5985], Verb: [ENUMERATE], Resource: [http://schemas.microsoft.com/wbem/wsman/1/wmi/root/virtualization/*], Filter: [{Object=Msvm_VirtualSystemSettingData?InstanceID=;AssociationClassName=Msvm_VirtualSystemSettingDataComponent;ResultRole=PartComponent;Role=GroupComponent}]

Unknown error (0x8033801a)

I've spent great deal of time troubleshooting this and trying to find the source of the error, but in the end, I'm pretty sure this is caused by one (or more) VMs, not the hosts themselves. I found this particular VM - when I move it to another node, the error appears on that node (after the perf job refresh period). When I move it back to original node, the error moves too.

This particular VM's status is all OK (green), yet VMM shows -1% CPU utilization and doesn't show other performance statistics (like dynamic memory demand and status etc.). There are couple other VMs for which VMM doesn't show these perf. statistics, but this one is the only one with -1% CPU usage, others show 0%.

How can I fix this problem? I've already rebuilt performance counters (lodctr /R + winmgmt /resyncperf + reboot) on the hosts, reinstalled VMM agent, update WMF from version 2 to version 3, rebuilt performance counters in the VM itself.

August 2nd, 2013 4:56am

I've reinstalled the integration services, which seemed to fix the performance stats (CPU load now at 0% - server not under load, and I can see dynamic memory demand, status etc.), but the error didn't go away.
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
August 2nd, 2013 5:36am

I have the same error, and as a result, can't perform P2Vs or add hosts!

VMM 2012 is an absolute dog. It has cost me a great deal of time.

August 12th, 2013 12:45pm

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics