Strict Standards: Non-static method Settings::setHostName() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\AutoConfig.php on line 20

Strict Standards: Non-static method Settings::addHostAlias() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\AutoConfig.php on line 22

Strict Standards: Non-static method Settings::setSiteRoot() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\AutoConfig.php on line 28

Strict Standards: Non-static method Settings::setDsn() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_site\Config.php on line 16

Strict Standards: Non-static method Settings::setTitle() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_site\Config.php on line 19

Strict Standards: Non-static method Settings::setDescription() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_site\Config.php on line 20

Strict Standards: Non-static method Settings::setSiteRoot() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_site\Config.php on line 24

Strict Standards: Non-static method Settings::setShowDeleted() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_site\Config.php on line 31

Strict Standards: Non-static method Settings::setRecentTopicsDuration() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_site\Config.php on line 36

Strict Standards: Non-static method Settings::test() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Init.php on line 28

Strict Standards: Non-static method Skin::test() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Init.php on line 29

Strict Standards: Non-static method Settings::getSkin() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Skin.php on line 102

Strict Standards: Non-static method Settings::getSiteRoot() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Init.php on line 32

Strict Standards: Non-static method Settings::getDsn() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Init.php on line 35

Strict Standards: Non-static method Form::field() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Init.php on line 39

Strict Standards: Non-static method Form::fieldExists() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Entity\User.php on line 92

Strict Standards: Non-static method Form::fieldExists() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\topic.php on line 15

Strict Standards: Non-static method Form::field() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\topic.php on line 17

Strict Standards: Non-static method Settings::getShowDeleted() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Entity\Topic.php on line 138

Strict Standards: Non-static method Entity_Post::queryPosts() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\topic.php on line 21

Strict Standards: Non-static method Settings::getShowDeleted() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Entity\Post.php on line 111

Strict Standards: Non-static method Skin::showHeader() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\topic.php on line 23

Strict Standards: Non-static method Skin::includeFile() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Skin.php on line 46

Strict Standards: Non-static method Settings::getSkin() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Skin.php on line 91
Outlook+Exchange 2010sp2+pop3&smtp+550 5.7.1 Unable to relay (Network Steve Forum)
Outlook+Exchange 2010sp2+pop3&smtp+550 5.7.1 Unable to relay
Hi, After migrating mailboxes from 2007sp3 to 2010sp2 users are not able send emails outside organization when using pop3/smtp Outlook setup. But they can email users inside the organization. Error message from System Administrator: 550 5.7.1 Unable to relay. Works fine on 2007sp3 for the same user and cannot see any difference between the receive connectors on 2007 and 2010. Is this a new Exchange 2010 feature? How should I handle it? Is below part of my solution or am I missing the point? Get-ReceiveConnector RelayConnector | Add-ADPermission -User NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON -ExtendedRights ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient Many thanks, Pawel
April 19th, 2012 8:13am

What have you set in the Outgoing server section when configuring the OLK profile? Under the advanced Tab do you have port 587 specified? On your Client Connector do you have Exchange users ticked and is the connector you are connecting to? Sukh
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 19th, 2012 8:41am

In EMC, Server Config, Hub Transport, highlight server, bottom pane, Client (servername) properties. Check to see if you mucked with the default settings. port 587 receive mail from :ffffff 0.0.0.0 -255.255.255.255 Authentication tab Transport layer checked Enable Domain security not checked Basic auth checked Offer basic checked Integrated win checked Permissions group tab Exchange users checked.James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com
April 19th, 2012 10:03am

Outlook outgoing server settings: 2007sp3 hub server in site A - only internet facing hub - gets emails through 3rd party smart host. There is 2007sp3 hub in site B - no problems sending smtp internal and external emails from mailboxes in this site. Under advanced tab: port 25. So it is not using a Client connector - 578. Connecting to a Default connector. Exchange 2010sp2 hub is in site C. Default settings on both default Exchange connectors. Getting unable to relay errors. Thanks, Pawel
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 19th, 2012 4:08pm

Can you see if you were allowing anonymous relay on your 2007 servers that allowed pop\imap users to send email without authenticating? In outlook on the outgoing smtp settings did you check my outgoing server requires authentication?James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com
April 19th, 2012 5:34pm

On a Default connector properties at Permission Groups Anonymous users are ticked. Did the same on 2010 hub and restarted the service - no progress. Outlook: my outgoing server (smtp) requires authentication - ticked (use the same settings as my incoming mail server) [mailbox on Exchange 2007 hub site B or A]. -> works fine But when mailbox is on Exchange 2010 hub site C the only option I can use with Outlook is: my outgoing server (smtp) requires authentication - ticked (Log on to incoming mail server before sending mail - ticked.) -> unable to relay error when emailing outside organization. Thanks, Pawel
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 20th, 2012 2:38am

Any reason why you are using the Default and not the Client? I'd recommend you use the Client unless you have a reason not to do so? This works fine. You should leave the Default alone for Exchange.Sukh
April 20th, 2012 2:47am

This was set in this way by previous team - don't know what was the reason behind it. Both sites are in the middle of migration to Exchange 2010 so I would prefer to leave it as it is for the time being and get it sorted properly when hub 2010 is presented as an internet facing server. Some posts say that I should try Get-ReceiveConnector Default | Add-ADPermission -User NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON -ExtendedRights ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient as it is a new Exchange 2010 "feature". Do you think it is something I'm missing on my Default connector? Thanks. Pawel
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 20th, 2012 3:17am

What permissions are set on the permission groups tab on the default connector on 2010? You do have Exchange user rights?Sukh
April 20th, 2012 3:49am

Anonymous Users, Exchange users, Exchange servers, Legacy Exchange Servers. Same on two 2010 hubs in site C. Pawel
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 20th, 2012 6:15am

Current permissions for the connector having issues? I would still advise to use the Client Connector? Any reason why you can't?Sukh
April 20th, 2012 6:36am

Hmm if you are indeed using the default connector and have anonymous users checked it should be working. (also give that you dont have network restrictions on the network tab. It could be defaulting to the default and not the client connector if there is ip restrictions on the client connector for the clients of your pop\imap network segment for instance. Check the default connector network tab and see if its set to default Can you check the network tab of both connectors and see what restrictions are there in "receive mail from remote servers that have these IP addresses" I would check your receive connector logs to verify what connector its actually trying to use to relay. James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 20th, 2012 6:40am

No network restrictions. Default settings on both connectors. Pawel
April 20th, 2012 7:40am

Did you verify Sukh's suggestion on your outlook client outgoing smtp server port is it set to port 587?James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 20th, 2012 7:46am

When there is something strange with your "Default" Exchange setup as the Default 2010 would allow this. All you need to do is start the POP3 service and may change the authentication to plain text. Then configure OLK with the setting above and all works. As I keep saying, test with the Client Connector.Sukh
April 20th, 2012 7:54am


Strict Standards: Non-static method Settings::getRecentTopicsLimit() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Entity\Topic.php on line 120

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics

Strict Standards: Non-static method Skin::showFooter() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\topic.php on line 121

Strict Standards: Non-static method Skin::includeFile() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Skin.php on line 56

Strict Standards: Non-static method Settings::getSkin() should not be called statically in C:\website\www.networksteve.com\exchange\_lib\Skin.php on line 91