Site Usage Report  -  Not working
when i go to "Site Usage Report" i got the next message: "A usage report is not available for this site. Usage processing may be disabled on this server or the usage data for this site has not been processed yet." http://uploaded.fresh.co.il/2007/12/09/93430877.jpg what can be the cause to the problem? Aviad
December 10th, 2007 12:17pm

Did you configure site usage reports ? http://technet2.microsoft.com/Office/en-us/library/5233cf43-6a8f-40cb-9014-0724600e7e381033.mspx?mfr=true Did you install SQL reporting services on content DB server ?
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
December 10th, 2007 2:10pm

Apart from the fact that your encolsed jpg seems to be irrelevant to the question (a flashing jpg in presumably Hebrew doesn't help solve anything), there are the standard things to think about.But first, which SharePoint product and version are you asking about (and thus which product's usage data)? There's no way we can guess.The typical things are whether you have waited 24 hours since setting usage analysis on and whether indeed you *have* put usage analysis on.But until we know which product you are asking about, that's about all there is.Mike Walsh
December 10th, 2007 2:17pm

Sorry, i'm runing Sharepoint Services 3. on Server 2003 Standart R2 with service pack 2. http://www.box.net/shared/vtm15zoit2 ( Screen Shoot) Aviad
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
December 10th, 2007 4:34pm

I'm having the same issue. I followed all the steps on http://technet2.microsoft.com/Office/en-us/library/5233cf43-6a8f-40cb-9014-0724600e7e381033.mspx?mfr=true. I have verified that the log files are being created. I've waited a week. Sill getting the error. Any ideas?
January 24th, 2008 6:00pm

For me I had to turn on the site feature "Office SharePoint Server Standard Site features" on site level and "Reports" feature on site collection.
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
April 17th, 2008 8:39am

Same here. I'm running WSS 3.0.
June 26th, 2008 2:26am

Did you have find a resolution?AWU255 and levon7 suggested turning on "Office Sharepoint Server Standard Site features" and "Reports" feature on site collection. The problem is, these options are not available on Sharepoint Services 3.0, atleast not in my deployments.I downloaded Windows Sharepoint Services 3.0 SP1 and have am testing it in 2 locations. I can't find these options. Further google research shows these option only available on Sharepoint 2007.Levon7, are you sure you saw this on your WSS 3.0 and not on Sharepoint 2007?I'm running WSS 3.0 SP1 with Server 2008.
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
November 6th, 2008 12:17am

According to this blog,http://blogs.msdn.com/joelo/archive/2006/10/03/Shared-Service-Providers-_2800_SSPs_2900_-What-Are-They_2E002E002E00_-How-to_2700_s-On-Delegation.aspx, SSP is not available on WSS. This blog was published October 13, 2006, so I don't know if this aspect has changed.
November 7th, 2008 4:20am

(old thread, but for completeness...)The Usage Log Analysis issue was fixed in WSS 3.0 Service Pack 2 (and MOSS2007 Service Pack 2)
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
October 5th, 2009 1:10am

For me I had to turn on the site feature "Office SharePoint Server Standard Site features" on site level and "Reports" feature on site collection. OK I may have missed something htere... I am running the WSS 3.0 SP2 on a Server. Logging is enabled (has been for a while so I have plenty of logs). I am getting the Usage reports not available for this site. message as others. I am looking for where I would find this setting on the Reports, to be able to display the reports. It seems that I am not looking in the right spot. Any thoughts? Thanks Adam
December 9th, 2009 4:39pm

Hi Friends, I do have the same issue .We are using Wss 2.0 and SPS 2003. Same Error. Use this page to view a detailed usage report for this Web site. The report does not include data for sites under this Web site. To see detailed data for these sites, see their corresponding usage reports. For usage information on all sites in this site collection see the Web site collection usage summary. A usage report is not available for this site. Usage processing may be disabled on this server or the usage data for this site has not been processed yet. Ravishankar Maduri MCTS,MCPD,MCP
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
June 23rd, 2010 12:14am

I have tried the below also check the log folder and see if sharepoint is creating the logs. if not, you may need to add permissions to the folder so sharepoint can write logs. (make sure the account under which the usage analysis is running has access to write in that folder) C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\12\Logs\ also, if the logs aren't showing up in that folder, you could have an issue with your Timer service. i'd check to see the timer job status, and the date it was last run (central admin) also, try the following (make sure you are in the home folder for stsadm, or specify the full path to the executable): stsadm -o getproperty -propertyname job-usage-analysis -url http://<yoursite> if this returns NO, it means the flag isn't set. you can set it: stsadm -o setproperty -propertyname job-usage-analysis -propertyvalue "daily between 00:00:00 and 00:01:00" -url it is Yes i mean its enabled only. Ravishankar Maduri MCTS,MCPD,MCP
June 23rd, 2010 12:23am

I have rechecked the settings in the server too with the below url http://localhost:[CENTRAL ADMIN PORT]/LogUsage.aspx its showing that the logging is enabled and able to see the log files too Ravishankar Maduri MCTS,MCPD,MCP
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
June 23rd, 2010 12:56am

I have fallowed the above steps and its working now .I am able to see the usage report . Ravishankar Maduri MCTS,MCPD,MCP
June 23rd, 2010 10:00pm

Good Document for Configuring the Site Usage Report http://www.arbelatech.com/documents/SharePoint%202007/Share%20Point%20Server%202007%20User%20Analysis%20Tools.pdf Ravishankar Maduri MCTS,MCPD,MCP
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
June 23rd, 2010 11:07pm

RavishankerMaduri: You have proposed three of your replies as an answer. Please do not do this in future (even once!). It does not help the Moderators when people propose their own threads. Propose the good answers of other people. Wait for someone else to propose your threads. (Moderator) 2010 Books: SPF 2010; SPS 2010; SPD 2010; InfoPath 2010; Workflow etc. 2007 Books: WSS 3.0; MOSS 2007; SPD 2007; InfoPath 2007; PerformancePoint; SSRS; Workflow Both lists also include books in French; German; Spanish with even more languages in the 2007 list.
June 24th, 2010 8:29am

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics