SCCM SSRS issue

Hello,

On one server I have an issue with reporting Services:

Thanks,

Dom

  • An error has occurred during report processing. (rsProcessingAborted)
    • Cannot impersonate user for data source '{5C6358F2-4BB6-4a1b-A16E-8D96795D8602}'. (rsErrorImpersonatingUser)
      • Logon failed. (rsLogonFailed)
        • For more information about this error navigate to the report server on the local server machine, or enable remote errors
September 21st, 2011 6:02pm

Is SQL remote on this server and/or is SSRS remote from CM07?
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 21st, 2011 6:29pm

Yes SQL is on another server

SCCM on ServerA

SQL on Server B

SSRS on Server B as well

 

Thansk,

Dom

September 21st, 2011 6:46pm

How is your datasource setup?
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 21st, 2011 7:07pm

SCCM:

Data Source Authentication

Credential stored securely in the report server

User name.....

Password

Use as Windowas Windows credentials when connecting to the data source

 Data Source Security

A list of accounts are listed including the User name listed above.

SSRS:

same on SQL Server Reporting Services Prop

September 21st, 2011 7:11pm

It is a SQL User ID or Windows ID that you are using to access the database? 

 

Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 21st, 2011 7:35pm

Windows ID from Active Directory.

it could be a Service Account, it is the one defined in SSRS and in SSCM Authentication or it could be a Windows NT Account from a user...

 Windows Server 2003 Standard x64 Edition Service Pack 2

Microsoft SQL Server 2005

On the SQL Server:

- Browse Home.aspx works with any accounts listed... from the IIS > Web Sites > Default Web Site > Reports

- http://locahost/ReportServer works

but when trying to drill down to the report execution it si failing with the same error a before..

 I noticed that even the datasource is set to "CVredentials stored securely in the report server" each report is using "Credentials supplied by the user running the report ... it is strange... and it is grayed out not updatable!!!

 but it is the same on the server where SSRS is w

September 21st, 2011 7:42pm

Try this.. Is it Successful?

http://tinyurl.com/3dq6hvr

Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
September 21st, 2011 8:15pm

I don't have the "Test Connection" button !!!
September 21st, 2011 8:26pm

  • Cannot impersonate user for data source '{5C6358F2-4BB6-4a1b-A16E-8D96795D8602}'. (rsErrorImpersonatingUser)

    •  
      •  
        • Logon failed. (rsLogonFailed)

  • Hi,

    Could you try to use "Impersonate the authenticated user after a connection has been made to the data source" and see the result.

    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    September 21st, 2011 8:39pm

    Yes this option load te report... is it correct to leave it as is ?

    the reports look empty so far even when the SCCM reports have data!!!!

    Thanks,

    September 21st, 2011 8:49pm

    Many reports are empty ?
    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    September 21st, 2011 9:08pm

    Yes 10 checked already - especially the one I was looking for (:

    - Count SMS Client Versions

    - Computers not inventoried recently

    - Computer information for a specific computer

    - Computer in a specific site

    - Count processor speeds

    etc...

    I saw some of them filled up and working normal

    The report displays the header report name,  report folder ... the report ran on 9/21/2011 2:45:13 PM ... 1

    but nothing else... if I run it in SCCM it has 79 rows...

    September 21st, 2011 9:38pm

    Hi,

    Are they OK using classic web report ? If, so can you do a test : remove one of them and copy it again to SRS.

    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    September 21st, 2011 9:47pm

    Hello,

    they are okay only with System Center Configuration Manager > Site Database > Computer Managment > Reporting > Reports

    There are not okay with System Center Configuration Manager > Site Database > Computer Managment > Reporting > Reporting Services

    There are not okay with http://Servername/reports

    I removed " Count SMS Client versions" and copy it again and it works now!!!

    the overwrite did not...

    let me try on all reports...

    Thanks,

    September 21st, 2011 9:52pm

    OK, try to remove one then from ConfigMgr reporting services and copy it again.
    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    September 21st, 2011 9:54pm

    yes it works also...

     

    September 21st, 2011 10:04pm

    So now the report is not empty if I'm not wrong ? That's right ? if so, If it works for one report it should be work for others, could you try the same thing for others.
    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    September 21st, 2011 10:07pm

    Yes it works for all reports tested so far

    Any explanation?

    Thanks,

    Dom

    September 21st, 2011 10:21pm

    Hello,

    Apparently this setting do not authorise subscription, am I right I am getting an error:

    Save Subscription

    Error: Save subscription to server

    Errors

    The current action cannot be completed because the user data source credentials that are required to execute this report are not stored in the report server database.

     

    Thanks,

    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    September 22nd, 2011 9:19pm

    That is because you have "Impersonate the authenticated user after a connection has been made to the data source" enabled... There are no users logon when the report runs... uncheck this option. Also make sure that you have enable the account to have db reader in SQL.

    September 23rd, 2011 2:41am

    Hello,

    they are okay only with System Center Configuration Manager > Site Database > Computer Managment > Reporting > Reports

    There are not okay with System Center Configuration Manager > Site Database > Computer Managment > Reporting > Reporting Services

    There are not okay with http://Servername/reports

    I removed " Count SMS Client versions" and copy it again and it works now!!!

    the overwrite did not...

    let me try on all reports...

    Thanks,

    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    November 24th, 2011 9:55am

    Hi,

    Where can I find the option "Impersonate the authenticated user after a connection has been made to the data source"

    July 28th, 2015 1:44am

    Where can I find the option "Impersonate the authenticated user after a connection has been made to the data source"

    There are three radial button on the RP properties in cm07, this is one of those buttons.
    Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
    July 28th, 2015 6:30am

    This topic is archived. No further replies will be accepted.

    Other recent topics Other recent topics