Infopath Action Rule Help: Set field's value not working
Hi All,

 I have a checkbox (chkA) and three textboxes (txtB, txtC and txtD).  I need to fill txtC with the value entered in txtB when chkA is checked, but doesn't work in preview or Sharepoint.  I created the following action rule on txtC:

Condition: chkA = TRUE

Action: Set field txtC value to txtB.

Seems pretty straightforward to me, but it is not working.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Notes:

I have 4 other rules on txtC.  2 are validation rules and 2 are formatting rules.

Validation Rule 1 

Condition: chkA = TRUE

Screen Tip: Cannot be blank.

Validation Rule 2

Condition: txtC is not blank and txtD is not blank.

Screen Tip: txtC should be less than txtD.

Formatting Rule 1

Condtion: chkA = FALSE

Formatting: Hide txtC and disable txtC.

Formatting Rule 2

Condtion: chkA = TRUE

Formatting: Nothing (enables txtC).

----------------------------------------------------------------------------------------------

Please note all textboxes are Decimal data type.  Also, using InfoPath 2010.

Could the rules be creating a conflict (possibly formatting rule 2)?  If it is then I don't see why.

Please let me know if you have any questions.

Your help is greatly appreciated.

Thanks,

Joe

May 15th, 2015 11:46am

I just resolved it.  I moved the action rule from txtC to chkA and it worked.

Hopefully this will help someone else.

Regards,

Joe

  • Marked as answer by jlmann Friday, May 15, 2015 11:59 AM
Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
May 15th, 2015 11:59am

Hi,

Thank you for your sharing! It will be beneficial to others in this forum who meet the same issue in the future.

Thanks,

Wendy

June 18th, 2015 2:40am

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics