"Use the Enterprise Mode IE website list" is missing from GPEDIT.MSC

I have deployed IE11 + prerequisite (Required & Optional) as per below link:

https://support.microsoft.com/en-gb/kb/2847882

when I deploy then manually it works perfect, but if I deploy them through SCCM the GPUPDATE and registry both miss the configuration of IE 11 enterprise mode.


OS is Windows 7 SP1 32Bit
May 25th, 2015 1:37pm

The updated INETRES.ADMX/ADML (to include EM settings) is delivered by MS14-018 CU for IE (or any later CU for IE).

http://blogs.msdn.com/b/askie/archive/2014/06/17/ie11-enterprise-mode-template-missing-from-gpmc.as

May 25th, 2015 5:16pm

thanks Don for your reply.i have checked the article you sent to me before they mentioned to change that on Domain Controller.

the issue that I'm facing is not related to DC but only for computers that are running windows 7 and the deployment of IE is done through SCCM only.

May 25th, 2015 11:58pm

Hi Hisham,

To deploy the Enterprise mode in a Windows 7 machine, the KB2929437 should be installed.

Please run "wusa /uninstall /KB:2929437" to confirm KB2929437 has been installed after installing Internet Explorer 11.

Here are links for reference:

Stay up to date with Enterprise Mode for Internet Explorer 11
http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2014/04/02/stay-up-to-date-with-enterprise-mode-for-internet-explorer-11.aspx

Description of the security update for Internet Explorer 11 on Windows 7 and Windows Server 2008 R2: April 8, 2014
https://support.microsoft.com/en-us/kb/2929437/

Best regards


Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.


Free Windows Admin Tool Kit Click here and download it now
May 26th, 2015 3:27am

This topic is archived. No further replies will be accepted.

Other recent topics Other recent topics